fredag 24. februar 2012

Key Lime pie og marengs


Jeg elsker å bake.
Og jeg elsker å teste ut nye oppskrifter.
Hver gang det er en spesiell anledning,
spør jeg om jeg skal bake.
Nå sist var det min søster sin bursdag,
*HURRA!*
og som meg, er hun stor Dexter-fan.
(Har du ikke sett Dexter, så bør du det snarest!)
En kake som nevnes i den ene sesongen
er Key Lime Pie.
En perfekt kake å prøve seg på, tenkte jeg.
Det finnes utrolig mange oppskrifter på nettet,
men jeg endte til slutt
på "Det søte liv" sin.

Kaken ble nok litt for kremete for meg,
men den slo veldig godt an hos de
andre gjestene.

Baker jeg den igjen...?
Om den blir etterspurt,
men ikke på eget initiativ, tenker jeg.



I og med at Key Lime pieen
krevde mange eggeplommer,
satt jeg igjen med en haug eggeplommer.
Da slang jeg sammen
noen marengs.
De ble perfekte,
med en sprø ytre og
en seig indre.

Jeg beregnet ca. 50 g sukker per eggehvite.
Deretter pisket jeg eggehvitene
nokså stive,
først på svak hastighet,
deretter sterk.
Sukkeret tilsettes litt om gangen,
og så pisket jeg til det var helt stivt.
Jeg sprøytet så ut massen på
en bakeplate,
og stekte dem på ca. 100-120 grader til de var ferdige.
(Tiden varierer ut fra størrelsen på marengsene,
men ca. 1 time, kan man beregne.)


Ønsker alle en knallhelg!

3 kommentarer:

  1. Så flink du er!

    Fabelaktig fredag til deg og dine.
    Her skal nye gardiner henges opp og pizza som skal bakes :)
    Stort smil fra meg

    SvarSlett
  2. Den så kjempelekker ut. Har bare spist den en gang, på Key West ;)

    Kjempekoselig at du er med på min giveaway!

    Lykke til!

    Klem

    SvarSlett